Inchide
Scapam de acnee? DA!
25
feb
0
Decolte Romania Blog Home
Scapam de acnee? DA!

Frumusetea  nu  este exterioara,   frumusetea  e data  de  lumina din inima.

Dragile noastre,

                           

Astazi, vom vorbi despre acnee. 

De ce despre acnee?

Pentru ca peste 90% dintre femeile de pe tot globul se confrunta cu aceasta problema, a carei solutie de vindecare, de multe ori, intarzie sa apara. 

Pentru ca este un lucru foarte vizibil, ce se intalneste atat pe fata, cat si pe alte parti ale corpului.

Pentru ca din cauza acneei, ne pierdem increderea in noi, in propria infatisare, in propriul sine, pentru ca ne acceptam cu greu sau...deloc.

Fiecare femeie, isi doreste sa fie cat mai frumoasa, apreciata si iubita, insa iubirea apare atunci cand avem incredere in propria persoana si cand ne iubim pe noi insine mai intai. Si nu, nu e vorba de egoism, ci pur si simplu, este necesar sa invatam sa ne apreciem mai mult. 

 

Acneea este intalnita atat in adolescenta, cat si  la varste de peste 30 de ani, iar cauzele declansarii acesteia sunt numeroase: fie ca vorbim despre proasta alimentatie, despre probleme cu hormonii, despre mediul in care convietuim, despre produsele pe care le utilizam pentru ingrijire, etc. 

Exista un remediu 100% garantat pentru scaparea tuturor cazurilor de acnee?

Eii bine, din pacate, nu. Acneea este de mai multe feluri, drept urmare, nu exista un tratament “comun” pentru solutionarea acestei probleme, ci mai degraba un tratament diferentiat pentru fiecare caz in parte.

Probabil, o parte dintre cele care cititi acest articol, v-ati saturat sa incercati zeci de creme, produse cosmetice, sa mergeti la diversi medici, sa tineti regim, sa va achizitionati produse de buna calitate, atat din tara, cat si din strainatate, sa cautati remedii naturiste, masti, etc.

Eii bine, persoana care va scrie in acest articol, le-a incercat pe toate si va spune ca abia dupa 6,7 ani, dupa o serie de eforturi pe care le-a mentionat mai sus, a gasit o solutie. 

 

Dupa multe vizite la doctori renumiti din tara, dupa zeci de tratamente cu diverse creme, pastile, etc, am intalnit un medic care m-a ajutat sa scap de aceasta problema si odata cu asta, sa capat mai multa incredere in mine.

Avand o acnee mai accentuanta, am ales tratamentul cu roaccutane pe care il recomand din suflet pentru cele care, intr-adevar, s-au saturat de atatea incercari. 

 

Personal, regret ca nu l-am refuzat cu ani in urma (asta pentru ca citisem multe lucruri negative despre el pe internet) si astfel, as fi evitat, semnele ramase si toate situatiile de disconfort intalnite pe parcursul acestor ani, situatii pe care mi le cream de cele mai multe ori singura.

 

Fiecare caz de acnee este diferit, iar un tratament corect se ia in functie de unde se situeaza acneea, de cauzele de aparitie a acesteia, precum si alte indicatii ca varsta pacientei, modul sau de viata, unde locuieste, etc.

 

Cosmeticele antiacneice nu functioneaza daca sunt singure. Tratamentul corect se alege în functie de forma si localizarea acneei, cauzele de aparitie, vârsta si modul de viata a pacientei.

Rugamintea mea la voi este nu luati tratamente in functie de ceea ce gasiti pe internet, de comentarii, forumuri, etc., ci sa mergeti la un medic specialist, care sa va prescrie un tratament in functie de tipul de acnee.

 

La mine a functionat tratamentul cu roaccutane, un regim alimentar sanatos, evitarea grasimilor si a dulciurilor. 

De asemenea, este foarte important sa gasesti un medic implicat, care sa fie dornic sa te ajute in schimbarea, sa te sprijine, care sa te determine sa crezi in vindecarea ta.

Pe aceasta cale, pentru ca imi doresc sa ajut pe cele care citesc acest articol, mai ales ca am trecut si eu prin acest lucru, va recomand medicul dermatolog specialist, Hatami Afshin, care are cabinet in Bucuresti, in sectorul 2 al capitalei (Izvorul Rece). 

 

Cateva sugestii pentru a scapa de acnee:

 

1.    Gasirea unui medic specialist, care sa fie implicat cu desavarsirea in identificarea cauzelor si rezolvarea problemei

2.    Utilizarea cremelor si a produselor cosmetice cat mat naturale

3.    Regim de viata sanatos

4.    Apa multa

5.    Evitarea ruperii cosurilor aparute

6.    Masti naturale

7.    Incredere in sine

 

 

Printre altele, va dorim un ten frumos, bine ingrijit, un ten curat, fara sa va creeze disconfort zilnic. 

Si da, exista viata si dupa acnee J

Sanatate multa! 

 

Scrie un comentariu